Verwendag

Vive la Vie wil mannen en vrouwen met kanker weer laten stralen!

Op zaterdag 15 juni organiseert het Kenniscentrum Oncologie opnieuw een Vive la Vie dag, een verwendag voor mannen en vrouwen die de diagnose kanker hebben gekregen, nog in behandeling zijn of kortgeleden zijn geweest. Deze dag wordt gehouden in het Kenniscentrum Oncologie  aan de Koningin Wilhelminalaan 16 in Deventer.  Met activiteiten als massages (hand-, voet- en rug-) , pedicure,  kapper, verschillende workshops, stands en natuurlijk de nodige versnaperingen krijgen deze vrouwen en mannen met kanker een ontspannen en onvergetelijke dag aangeboden.

Het Kenniscentrum Oncologie biedt hulp op praktisch, fysiek en mentaal gebied. Want als je kanker krijgt, komt er enorm veel op je af. Hulp bij verzekeringen en juridische vraagstukken, uitvaartzorg, psychosociale, behandeling en begeleiding maar ook KCO for Kids, ontspanning door yoga of schilderen, huidverzorging, kapper, fysiotherapie, allemaal onder één dak. En op zaterdag 15 juni a.s. is er dus de verwendag voor mannen en vrouwen met kanker. Deelname aan de verwendag is gratis. Ook de lunch wordt je aangeboden. Er zijn standjes waar je iets kunt kopen. Denk er daarom aan om daarvoor contant geld mee te nemen.

Voor meer informatie tel: 0570-608600

 Aanmelden  verwendag (o.v.v. Vive la Vie, juni 2024 )
Scherm­afbeelding 2024 02 18 Om 13.34.21
Begin juni ontvangen de gasten een mail met een link waarin je je voorkeur kon aangeven voor 
een behandeling of activiteit. We proberen zoveel mogelijk aan je wensen te voldoen.
We zijn heel blij met de behandelaars die vrijwillig gaan zorgen voor een onvergetelijke dag.

Wat is er te doen op de verwendag?

Sportmassage

Een sportmassage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevorderd en voorkom je blessures door overbelasting.

Handmassage

Hoe lekker is het om even te kunnen genieten van een heerlijke handmassage!
Het is een snelle en makkelijke manier
 om even te ontspannen en te ontstressen.

Kapsters

Lekker in de stoel je haar laten stylen. 
Geen uitgebreide knipbeurt, permanentje 
of kleuringen. Maar wel even je haar 
mooi in model laten brengen.

Voetmassage

Voetmassage is eigenlijk niet alleen goed voor je voeten, maar werkt door in je hele lichaam. Door het kneden en knijpen gaat het bloed weer stromen en daarnaast stimuleert het de energiestromen en het zenuwstelsel. Je zult merken dat je na de massage heerlijk ontspannen bent en meer energie krijgt.

Nagelstylistes

Je nagels mooi laten lakken in een kleur 
die bij jou past 

Visagistes

Een make-up aan laten brengen 

Voetzool reflex

De voet weerspiegelt ons hele lichaam. 
Door druk te geven op verschillende zones gaat de energie weer stromen en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Klachten in het lichaam via de reflexzones op de voet behandeld worden.

Yoga

Ervaar de weldaad van yoga in deze les. Laat je geest tot rust komen en voel je lichaam krachtiger en soepeler worden. 
Je gaat prettiger en makkelijker bewegen.

Pedicure

Voor een goede voetmassage en voetverzorgingsbehandeling en voor een ontspannen gevoel.

Stoel massage

Een stoelmassage is een massage die uitgevoerd wordt op een speciale stoel. De massage concentreert zich op de rug, nek, schouders, armen en bekken.
Deze massage wordt gegeven door de kleding heen en vereist geen massageolie. De drempel om mee te doen wordt hierdoor verlaagd.

Schoonheidsspecialist

Voor een gelaatsbehandeling of om 
 je wenkbrauwen te laten doen.

Ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. 

Acupunctuur

Tijdens een meting worden verschillende punten bij je handen en voeten gebruikt. Na de meting is er direct een overzicht met grafieken die informatie geven over de verschillende meridianen. De balans tussen links en rechts, maar ook hoe krachtig of kwetsbaar je energieniveau is. De uitslag van de meting wordt na de behandeling naar je toe gemaild.

Klankschalen

Je lichaam bestaat voor meer dan de helft uit water, vandaar dat je geluidstrillingen niet alleen hoort maar ook kan voelen. Trillingen van klankschalen masseren zo de cellen in je lichaam, een innerlijke massage dus. Zo kunnen eventuele blokkades, die je onrustig maken of fysieke klachten geven, loskomen.

"Hoe verdeel ik mijn energie" 

Bij de behandeling van kanker is verminderde energie vaak aan de orde. De balans tussen draagkracht en draaglast is verstoord. Door educatie over energieverdeling kan zelfmanagement worden vergroot. Betere verdeling van de activiteiten op een dag en over de week zorgen voor meer balans.

Een ergotherapeute geeft hier uitleg over.

Healing Touch

Het lichaam wordt gezien als een eenheid waarin het fysieke, emotionele, mentale en spirituele onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met Healing Touch wordt op elk van deze terreinen de energie in balans gebracht, worden blokkades en ophopingen van energie weer in beweging gebracht en kan het energieveld worden schoongemaakt. Als de balans is hersteld, heeft het lichaam meer energie om kwetsbare plekken te helen.

Workshop Creatief

In deze workshop ga je aan de slag om iets leuks en decoratiefs voor thuis te maken.


Workshop taart decoreren

Onze eigen Heel Holland Bakt Workshop.
De taart is reeds gebakken. Het decoreren moet nog gebeuren. Dat is wat je tijdens 
deze workshop gaat doen.

De verwendag wordt mogelijk gemaakt door:

Behandelaren en vrijwilligers die die dag hun beste beentje voor zetten


Je kunt nog steeds helpen de verwendag mogelijk te maken.

Klik op onderstaande link of op de afbeelding hiernaast en steun dit initiatief.

Doneeractie Vive la Vie Verwendag
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram