Als 1 op de 3 mensen in Nederland ooit de diagnose kanker zullen krijgen dan krijgt eenieder van ons er in zijn directe omgeving mee te maken. Of het nu je partner, vader, moeder, kind, vriend of vriendin is. Of dit nu op jonge of op gevorderde leeftijd is. Het zal een keer op je pad komen. En dan wil je niets liever dan er voor ze zijn. Ze helpen, ondersteunen, troosten. Maar het feit dat een geliefde levensbedreigend ziek is roept ook onzekerheid en vragen bij jezelf op.

Stel hier je vraag

We zijn er ook voor partner en vrienden

Het Kenniscentrum Oncologie Deventer is er niet alleen voor de patiënt. Al staat deze in onze begeleiding en behandeling wel op de eerste plek. We zijn er ook voor de direct betrokkenen. Ziek zijn, de behandelingen, de genezing of het overlijden is een proces dat jullie samen doormaken. Daarom hebben we ook gerichte begeleiding voor de naasten van de patiënt.

Uiteraard hebben we ook voor jou als partner alle noodzakelijke begeleiding. We zijn er voor praktische zaken en kunnen je helpen bij het vinden van relevante informatie. Er wordt in deze periode een groot beroep op jou gedaan. Hoe combineer je je werk, met het zijn van ouder? En hoe houd je naast de tijd en aandacht voor je zieke partner ook nog voldoende tijd voor jezelf over om de accu weer wat op te laden? Door onze hulp verlies je geen tijd bij het uitzoeken van zaken. Je kan snel en praktisch aan de slag omdat je overzicht hebt in de mogelijkheden. Hierdoor ontstaat rust en ruimte.

Maar naast de praktische zaken hebben we ook vooral aandacht voor jouw mentale (geestelijke) gesteldheid. Er bestaan meerdere mogelijkheden waarin je het gesprek onder begeleiding van onze professionals kan aangaan. Samen met de hulpverlener een één op één gesprek of deelname aan groepsgesprekken waarin jullie elkaar ondersteunen o.a. door naar elkaars verhalen te luisteren. Maar er zijn ook cursussen, thema- en informatiebijeenkomsten waaraan je kan deelnemen.

Hulp voor je kinderen in deze moeilijke tijd

Als je kinderen geconfronteerd worden met een levensbedreigende ziekte bij een van hun ouders of bij een broer of zus, heeft dat een grote impact. Er verandert van de ene op de andere dag veel. Ze zullen veel vragen hebben, zich onzeker voelen en mogelijk hun gedrag aanpassen om maar zo min mogelijk tot last te zijn. Om ervoor te zorgen dat zij ook goed door deze lastige levensfase heen komen, hebben we een speciaal programma voor ze ontwikkeld onder de naam KCO for kids. Dit is een programma voor kinderen en jongeren tot 21 jaar. Wil je meer weten? Download hieronder de flyer of maak samen met je kinderen een afspraak om kennis te maken.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram