10 JAAR Herstel & Balans

 


Revalidatieprogramma voor kankerpatiënten nog steeds succesvol


Op woensdag 11 mei 2011 om 13.00 uur viert het Kenniscentrum Oncologie samen met oud-deelnemers en medewerkers dat het revalidatieprogramma Herstel&balans in Deventer 10 jaar bestaat. Het officiële programma start om 13.30 uur met verschillende sprekers bij het Kenniscentrum Oncologie aan de Wilhelminalaan 13 in Schalkhaar (gemeente Deventer). Na afloop van het officiële programma is er gelegenheid tot informeel samen zijn. Het Kenniscentrum Oncologie biedt Herstel & Balans samen met het Deventer Ziekenhuis aan als nazorg op de medische behandeling van kanker.


Het revalidatieprogramma Herstel & Balans is een groepsprogramma voor mensen met kanker en bestaat uit lichaamstraining en psycho-educatie. Herstel & Balans® wordt op meer dan 60 locaties aangeboden. Nederland telt naar schatting 400.000 mensen die leven met de gevolgen van kanker. Dit aantal en de overlevingsduur na kanker nemen toe. Daarom is goede nazorg bij kanker steeds belangrijker. Herstel & Balans is het eerste programma dat, ingebed in de gezondheidszorg, hierop inspeelt. 

De ziekte en de intensieve behandelingen hebben aanzienlijke gevolgen, die voor mensen met kanker het functioneren en welbevinden ernstig kunnen belemmeren. Revalideren met Herstel & Balans is gericht op het verminderen van en het leren omgaan met restklachten zoals vermoeidheid, pijn, angst en neerslachtigheid. De kwaliteit van leven verbetert daardoor.


In Deventer de afgelopen 10 jaar hebben veel patiënten het programma gevolgd. De meeste patiënten ervaren het programma als bijzonder waardevol. Tijdens de bijeenkomst van 11 mei zal een van hen vertellen wat Herstel en Balans voor haar heeft betekend.

Het Kenniscentrum Oncologie biedt hulp op praktisch, fysiek en mentaal gebied. Want als je kanker krijgt, komt er enorm veel op je af. Hulp bij verzekeringen en juridische vraagstukken, uitvaartzorg, psychosociale zorg waaronder maatschappelijk werk, ontspanning door yoga of schilderen, huidverzorging, kapper, fysiotherapie, allemaal onder één dak. Herstel & Balans is één van de vormen van therapie die aangeboden wordt door het centrum. 

Lees hier het verhaal van een deelnemer van Herstel & Balans.

Wilt u meer informatie over het programma Herstel en Balans, klik dan hier.....