Balanceren

 

“Op zoek naar nieuw evenwicht”


Kanker is een ingrijpende ziekte. De behandelingen kunnen langdurig en intensief zijn. Niet in alle gevallen is kanker te genezen. Ook kunt u na de behandeling klachten hebben die hierdoor ontstaan zijn. Ook kunt u last hebben van vermoeidheid of u mogelijk emotioneel onzeker voelen.


U zoekt een nieuwe balans en wilt de draad weer oppakken, misschien weer aan het werk mar mist de energie of dit lukt mogelijk niet door de fysieke beperkingen ten gevolge van de behandeling.


Kortom als u een nieuw evenwicht zoekt is dit  programma Balanceren mogelijk iets voor u.


In dit programma bieden we ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe balans, kwaliteit van het leven waar ruimte is voor hoop, wanhoop, troost en verdriet.


In het programma wordt naast fysieke en creatieve onderdelen veel aandacht besteed aan de emotionele en sociale gevolgen die kanker voor u kunnen hebben. Het uitwisselen van ervaringen, het aanreiken van handvatten en  ook maken wij gebruik van ontspannings- en of aandachtsoefeningen.


Het programma is 10 weken een dag in de week. Een deel van de inhoud zullen we naar behoefte en in overleg met de groep invullen.

Thema’s die aan de orde kunnen komen zijn:

-    Ziektegeschiedenis

-    Omgaan met emoties als angst, verdriet, boosheid, wanhoop eenzaamheid, spanningen en vermoeidheid 

-    Sociale relaties en uw positie hierin, denk aan werk of het niet meer hebben hiervan

-    Ontspanning

-    Grenzen van fysiek, sociaal en emotionele aard. Hoe ga je om met het begrip “kwaliteit van leven”

-    Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut

-    Toekomst en hoe verder                                       

Dit programma zal in groepsverband zijn maar er zijn ook mogelijkheden voor een individueel traject. Tevens bieden we ook  ondersteuning aan voor partners en kinderen (KCO for Kids).

De groep
De deelnemers zijn lotgenoten, die vaak met een woord begrijpen wat u bedoeld

Het gevoel van herkenning en saamhorigheid, het van elkaar dingen kunnen leren en iets voor elkaar betekenen is iets wat we veel tegenkomen.

Een groep biedt veel herkenning maar kan ook confronterend zijn dit alles in een veilige omgeving, hetgeen u ook verder kan helpen in uw proces van kwaliteit van leven en leren leven met kanker

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 8 personen


Algemene informatie

Voorafgaand aan deelname zal er een intake zijn met twee van de therapeuten om uw wensen en behoeften te bespreken en verder uitleg te geven over de inhoud van het programma.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het mailadres van het Kenniscentrum info@kenniscentrumoncologie.nl  of telefonisch via nummer 0570-608600


Kosten

Op dit moment zijn de kosten 75,00 euro per persoon.

Dit is inclusief koffie/thee en de gezamenlijke lunch materialen etc.


Mocht u hier meer informatie over willen of vragen over hebben dan kan het Kenniscentrum Oncologie u daarbij behulpzaam zijn:

0570-608 600